woman scholarSORU: Selamünaleyküm hocam. Ben, yeni evlendim. Evlenmeden önce, yurtdışında ailemle birlikte Arap dili üzerine eğitim görüyordum. Evlendikten sonra, eğitimimi evimde eşimle sürdürmeye başladım. Bir bayan olarak kendimi evde geliştirmeye çalışıyorum. Allah’ın kadını evde yarattığına inanıyorum. Ama bir türlü bir program oluşturamıyorum. Hemen her şeyden sıkılıyorum. Kitap okuyorum, belli bir müddet sonra ondan da sıkılıyorum. Elhamdülillah evimizde televizyon yok, yararlı şeyler izliyorum, belli bir müddet sonra ondan da sıkılıyorum.

Eşim, sabah namazından sonra işine gidiyor, aksam geldiğinde elhamdülillah çok güzel vakit geçiriyoruz ama ben yalnız olduğumda kendimle kaldığımda içimden gelerek, mutlu olarak, Allah’ın hoşnut olacağı şekilde evimde vakit geçirmek istiyorum. Allah için kendimi evde yetiştirmek istiyorum. Ama doğru düzgün hiç bir şey yapamıyorum. Sonra, “acaba ben de herkes gibi dışarılarda eğitim mi almalıyım?” diye düşünüyorum. Lütfen bana yardım edin. Nasıl bir program izlemeliyim, ne yapmalıyım bu gafletten kurtulmak için.
CEVAP: Selamünaleyküm. Bu durum geçici olabilir. Çevrenizdeki bir ders halkasına katılmaya çalışın, size katkısı olur. Bir de şuna dikkat edin: Allah Teâlâ hereksi bir iş için yaratmıştır; kiminin sanat kabiliyeti üstündür, kiminin söz kabiliyeti, kiminin de el becerisi… Hepimiz bir iş için yaratıldık. Bir zaman sonra siz de, ne için yaratıldı iseniz onu bulacaksınız, o zaman rahat edeceksiniz inşallah. 

Comments are closed