SORU: Hocam, annemle kendi aramda seçim yapmam gerektiğinde ne yapmam gerekir? Şöyle bir örnek verebilirim. Mesela, canım çok sıkılmış ve dışarı çıkacağım. Eğer çıkarsam annem evde yalnız kalacak. Ama benim de canım çok sıkılmış, çıkmak istiyorum. Ne yapmam gerekir?

CEVAP:  Güzel kardeşim benim, delikanlım,
Kıyamet vaktine kadar ömrün olsa, sen ve annen o zamana kadar yaşasanız asla ve asla ‘sen veya annen’ türünden bir seçim yapamazsın. Dünyada annen olur başka bir şey olmaz, sen bile yoksun onun önünde. O senin annendir. Sen olduğun gibi onunsun ama o olduğu gibi senin değildir. Eğer cennet istiyorsan durum böyledir. Sabredeceksin ve kazanacaksın. O annendir senin. Annen demek cennetin demektir.

 

Gördüklerinde haksızsın o haklıdır demiyorum sana güzel kardeşim. Meselemiz kim haklı kim haksız meselesi değildir, ne yapmamız gerekir meselesini konuşuyoruz. Alttan al, paspas ol, yol ol annene. Böylesi senin güzel bir dünya ve mutlu bir cennet kazanman demektir. Haydi güzel genç, göreyim seni; sil eski birikimini ve dön annenin bağrına; dünya güzelliğin oradadır. Cennetin de onun göğsünün tam ortasındadır. Tamam mı?

Categories:

Comments are closed