SORU: Selamünaleyküm Hocam. Hayırlı günler. 6 yıl medrese eğitimi almış 21 yaşında bir genç kızım. Bugün hayırlı bir iş için bir görüşme oldu evimizde; şer’i ölçüde ve ilk görüşmemdi. Konuştuk ama ben tesir altında kalmadım; etkilenmedim yani. Evet görüşmeyi kabul etmiştim düşünce yapısı, bakış açısı maşallah istikametli diye. Yalnız zahiri görünümü beklediğim profilden tamamen farklı ve kültürlerimiz de öyle. Aslında resimde görmüştüm ama birebir görünce ikilemde kaldım. Yine de o konuşunca fikir yapısından, bakış açısı ve manevi bazı sebeplerden ötürü evet dedim ama dediğim gibi duygusal bir his husule gelmedi. Oğlan ise görmüş beğenmiş. Biraz da bunun etkisi altında kaldım. Kırmamak için evet demiş oldum yani.

 

Hocam hayırlı mı değil mi nasıl anlaşılacak. Çok tedirginlik var içimde bu konu ile ilgili. Aşık olmadan böyle helal bir işe başlamak uygun mudur. Aydınlatırsanız çok makbul geçer.

 

Rabbim cümlemizden razı olsun. Gönlümüze netlik ve ferah versin. Selamet kalın hocam…
CEVAP: Belki ikinci bir görüşme daha yapabilirsiniz. O görüşmeden sonra da bu tereddüt varsa işi bitirmelisiniz. Öyle bir tereddütle yola çıkılmamalıdır.

 

İkinci görüşmenin ardından biraz daha ikna olursanız istihare yapın. İstiharenin sonucuna göre de karar verin.

Comments are closed