SORU: Hocam selamünaleyküm. Benim sorunum şu: Kısmen kendi isteğimle kısmen de anne babamın isteğiyle evlendim. Benim istediklerimi istemediler, ben onların istediğine evet dedim.

 

Bir yıldır evliyim ama eşimi sevemiyorum. İş yerindeyken tamam diyorum nefsimi yeneceğim eve gittiğimde iyi bir eş olacağım ama eve gittiğimde onu görünce nefret oluşuyor içimde. Ayrılmak istiyorum, anne babam hakkımızı helal etmeyiz ölsen bizim için daha iyi diyorlar. Milletin tepkisini çok önemsiyorlar.

 

Eşime şiddet uygulamıyorum ama sevgi de göstermeyince seni Allah’a havale ediyorum diyor. O da boşanınca millet ne der korkusunu yaşıyor. Ben eşimin hakkını yedim bugüne kadar bundan sonra da nefsime söz geçiremeyeceğimden korktuğum için boşanmayı düşünüyorum. Bu durumda anne babamın hakkımızı helal etmeyiz sözünü mü önemsemeliyim yoksa daha fazla eşimin hakkına girmeden boşanmalı mıyım? Çünkü boşanma helal ama anne babaya rağmen boşanma nasıl bir sonuç doğurur. Bir de boşanınca Allah korusun ailemden birinin aşırı tepki gösterip kalp krizi falan geçirmesinden korkuyorum. Allah rızası için bir yol gösterin. Allah şimdiden razı olsun sizden hocam.

CEVAP:  Selamünaleyküm. Şu dünyada kimsenin istediği aynıyla olmuyor. Daha gerçekçi düşünmeli değil misiniz? Biraz daha makul düşünün. Evet, boşamanızdan ötürü kimsenin size hak koyma hakkı yoktur ama siz makul düşünmelisiniz. Bile bile huzurunuzla oynamayın.

Categories:

Comments are closed