depressedSORU: Selamünaleyküm hocam. Üzülerek söylüyorum ki, babamın erkeklerle ilişkisi olduğunu öğrendik. Bazı hocalar anneme, “sen buna göz yumduğun taktirde hiçbir ibadetin kabul olmaz, sen de mesul olursun!” demiş. Nasıl müdahale etmemiz gerekir? Seni babalıktan reddederiz, dersek faydası olur gibime geliyor. Sizden yardım bekliyoruz hocam. O, bizim bunu bildiğimizi bilmiyor, bilse çeker gider.
CEVAP: Aleykümselam. İnna lillahi ve inna ileyhi raciûn. Kesinlikle, yüzde yüz bilmiyorsanız böyle bir iftiraya dilinizi sürmeyin. Yüzde yüz, yüzde yüz biliyorsanız diye şart koşuyorum dikkat edin.Evet, bu suçu irtikâp eden lanetlidir. Anneniz veya bir başkası kim ona rıza gösterirse mesul olur. Siz evlatları olarak bu işe direk bulaşmasanız daha iyi olur.
Şöyle yapın:Yüzde yüz, öyle bir şeyin bizzat aynısını yaptığına kani olursanız, babanızın sözünü dinleyeceği bir üç kişilik ekip kurun. Bunlardan biri imam, diğeri bir akraba olabilir. Onlar, babanızın bu durumunu onunla istişare edip nasihat etsinler. Siz bilmiyor gibi olun. Anneniz de bilmiyor gibi olsun. Bilhassa annenizin bilmemesi düzelme açısından daha iyidir. Böylece, bu sorunu bir komisyona havale etmiş olun. Mümkün olduğu kadar bu olayı kimse bilmesin. Mümkünse siz de bilmeyin. Yer duymasın, toprak duymasın. Her duyan kişi, çözümün bir nebze daha uzaklaşması demektir.Bir de duayı unutmayın. Gece, gündüz, ayakta, oturarak her an dua edin. Elinizin açık olması önemli değil, diliniz ve kalbiniz duaya dönsün.  

Comments are closed