flowersSORU: Selamünaleyküm. Hocam, ben yurtdışında yasayan bir gencim ve Türkiye’den bir akraba ile görüşmeye başladım. (aile tavsiyesi üzerine) 1 ay görüştükten sonra, yüz yüze görüşmeye gittim. Uyumda, dengede sıkıntı yok çok şükür, gayet güzel fikirlerimiz uyuşuyor. Yüz yüze görüşmeden önce bunu sıkıntı ediyordum, karşı taraf ta öyle… Şimdi geri döndüm ve karar vermek için 1-2 hafta verdik birbirimize.

Hocam muhasebemi yapıyorum ve hep olur sonucuna varıyorum; ama hiçbir sorun yokken içime bazen kuşku bazen sıkıntılar giriyor. Acaba bu şeytanın vesvesesi mi? İkimiz de namazında niyazında insanlarız, elimizden geldiğince İslamiyet’i yaşamaya çalışıyoruz. Gerçekten gördüğümde beğendiğim ve karakteri, davranışları çok hoşuma giden bir insan ama kafam karışıyor bazen, bazı korkularım oluyor. Sonra birden gidiyor ve yerine huzur geliyor… Bana yardımcı olursanız sevinirim. Bu insan bana göre doğru insan diyorum; ama sıkıntılar peşimi bırakmıyor. Bana bir yol gösterin hocam. Size bol bol dua edeceğim inşallah. Selam ve dua ile…
CEVAP: Selamünaleyküm. Bu durum normaldir, hayatınızı büyük oranda değiştirecek bir karar verirken normal görürüz bunu. İstişare edin. Bir büyüğünüzle durumu değerlendirin, onun tavsiyesine göre hareket edin, daha rahat edersiniz.

Comments are closed