nurettin-yildiz-mektupSORU:

Karışık yapılan düğünlerde bayanların oynamasıyla ilgili düşünceniz nedir? Açık bir kıyafet giymeyen herkesin oynaması için ısrar ettiği ve sahneye çıkmadığı için daha çok eleştirilecek bir bayanın sahneye çıkıp oynaması benim içime sinmiyor fakat sizin düşünceniz ne öğrenmek istiyorum. Israr edenlere ne cevap vermek gerekir?

CEVAP:

Selamünaleyküm.

Şeytan da bir mü’mini yıllarca bekleyerek tuzağa düşürmek ister. Yıllarca direndikten sonra bir gün takılsın mı tuzağına ne dersiniz? Bir kere, oynamak dediğiniz şey, örtülü olsa ne olacak açık olsa ne olacak. Dik durun, şeytanın hilelerine aldanmayın. Bırakın bütün dünya bir kenara kaysın, siz tek kalın. Tek kalın, Âsiye olun. Firavun’un sarayını andıran bu ortamda siz dik durun, meleklerden başka kimseniz olmasın; onlar size yeter de yeter. Dik durun

Allah aşkına! Bir kişi de olsanız meleklerden utanan, komşu ve arkadaştan utanmayanlardan olun! Nedir bu kadınlarımızın çevre baskısından çekinip durmaları, sübhanellah! Bu ümmet bu kadar mı çabuk eriyecekti, bu mu idi bizim imanımız ve sabrımız?

‘Çok güzel mü’min, Allah’tan korkar ama fırsatlar gelince dayanamaz.’ birileri mi olacağız biz! İşte tam o gün sizi, Çanakkale’yi geçirmeyen bir mücahide olarak görmek isteyecek melekler, bilesiniz. Bunu siz takdir edin, melekler de sizi böyle kaydetsinler.

Tesettür asıl o gün içindir. Medine’de tek kalmaya razı olan ruhu siz yaşatın, ayıplasınlar, yersinler sizi. Kınanın, yuhlanın, itilin, horlanın ama lanetlenmeyin. Meleklerin kınadıkları sizi kınasa ne olacak? Varsın kınasınlar, ebedî değil ya dünya; gidilir bir gün ebediyete de görülür ayıplar, kınalar, kınanmışlar, kınayanlar… O gün ne oyunlar oynanacak! Allah elinizi, dilinizi, ayağınızı kaymaktan korusun. Bilgisayar zamanının Âsiye’si olmaya çalışın. Size dualar ederiz. Siz de bize dua ediniz.

Nureddin YILDIZ

www.twitter.com/nurettinyildiz

www.sosyaldoku.com

 

Categories:

Comments are closed