SORU: Hocam, ben elimden geldiğince ibadetimi yapmaya çalışıyorum, Allah ve Resulullah aşığıyım aleyhi salatu vesselam. Yalnız, eşim kendisi ibadetini yapmadığı gibi benimle de dalga geçiyor. Kendi yaptığını doğru, benim yaptığımı aykırı buluyor.

Çocuğumuz var ve sürekli beddualı konuşuyor, küfür ediyor. Ben bu durumdan son derece rahatsızım. Birçok kez, biz günahkar kullarız, bizi bekleyen hazin bir son var, uyan bu uykudan, diye uyarsam da dinlemiyor. İçim rahat değil, gitgide soğuyorum eşimden ama kul hakkı da boynumu büküyor. Bu durumda ne yapmalıyım?

CEVAP:  Her şeye rağmen eşler aralarındaki eşliğin gerektirdiği sevgi ve saygıyı yitirmemeye çalışmalıdırlar. Peygamberlerin de eşleriyle bu tür sorunları oldu ama onları boşamayı denemediler. Evet, Müslüman’ın kendi evinden vurulması çok ağır bir imtihandır fakat bu bir imtihandır. İmtihanlar bizim isteğimize ve keyfimize göre olmayacaktır elbette.

 

Kesinlikle sabırlı ve nazik olacaksınız. Sizin tartışmanızda nazik olan kazanacaktır. Her işte sabırlı olanlar, kabalığa başvurmayanlar sonuca ererler. Allah Teala size böyle bir imtihan takdir buyurdu ise siz bunu kazanmaya mecbursunuz. Zira, namaz kılmak için gösterdiğiniz gayretten sevap kazandığınız gibi eşinize tahammül etmekten de sevap kazanacaksınız. Zor ama gerekli bir uygulamadır bu. Aman sabredin, seviyenizi düşürmeyin. Kopacaksa koparan diğeri olsun. Çocuklarınızın gözünde de iyi örnek siz olmalısınız. Allah’ı ve Peygamber’ini sevmenin gereği budur. Allah’a emanet olunuz.

Comments are closed