imam-nikahiSORU: Benim bir evliliğim var, hem resmi hem de dini nikahlı. Saygı çerçevesinde devam eden bir evlilik yani. Ama uzun zamandır bir bayana sevdalandım ve onu çok seviyorum. Ona dini nikah kıymak istiyorum. Ne gibi getirisi götürüsü olur? Ayrıca, dini nikahta ailesinin haberi olması gerekiyormuş. Buradaki aileden kastımız nedir, anne ve baba mı sadece?
CEVAP: Şu nikâhı ‘dini nikâh’ olarak adlandırmamalıyız. Nikâhın dinsizi mi olur? Allah’ın verdiği bir ruhsat için kuldan izin almak gerekmez. Nikâh da gizli olmaz.

Bu girişten sonra size şunu hatırlatmam gerekir:

Uygun şartlarda süren bir evliliğiniz varken ikinci bir nikâh yapmanız, susadıkça tuzlu su içmeye benzer. Bile bile kendinizi riske atıyorsunuz! Bence yanlış bir iş yapmaktasınız. Sevdiğinizi belirttiğiniz hanım yerine kendi hanımınızı daha iyi değerlendirin. Onunla muhabbetinizi artırın. Tuzlu su yerine arıtılmış su içmeye çalışın. Bu mantıkla devam ederseniz sonunda şeytan eşinizle aranıza fitneler sokarak sizi ikinci kadına doğru itecektir.

Dertsiz başınızı derde sokacaksınız! Eşinizle daha fazla beraber olun, onu da sizin ilginizi çekmeye teşvik edin. Ama sakın gizlenmiş bir nikâha yeltenmeyin. Nikâhlayacağınız bayanın babasının izninin şart olduğunu unutmayın. Allah Teala, takva üzere olmaya hepimizi muvaffak kılsın. 

Comments are closed