SORU: Değerli hocam, bir konu hakkında çıkmaza girmiş durumdayım. Babam küçüklüğümden beri beni sevmez ve babalık adına hiç bir şey yapmadı ve benden hep nefret etti. Sebebi ise onaylamadığım ve bu nedenle karşı geldiğim bazı düşünceleri (paraya aşırı düşkünlük, dünya hayatına gereğinden fazla önem vermek, evlatları arasında ayırım yapmak, vb.).

 

Evlendiğimde dahi bana en ufak bir yardım yapmadı. Tam aksine köstek oldu. Evlenirken bu nedenle bankadan kredi almak zorunda kaldım. Babamın oturduğu binada boş dairesi bulunduğu halde bana, ‘git dışarda kiralık ev tut’ dedi. Bu ve buna benzer nedenlerden ötürü babama karşı bir nefret oluştu bende. Her şeye rağmen baba çocuğuna zülmetse de evlat saygısızlık etmemeli diye düşünerek onu sevmeye çalışıyorum. Ancak her gördüğümde yaptıkları ve dünya hayatına olan düşkünlüğü aklıma gelince kendisinden nefret ediyorum! Ne yapsam da bu nefretim geçmiyor. Bu nedenle kendisine zaman zaman saygısızlık yapmak zorunda kalıyorum. Acaba ne yapmam gerekir? Bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum. Hocam bir de benim için dua etmenizi rica ediyorum. Selametle kalın.
CEVAP: Selamünaleyküm. Allah Teâlâ kalbinize huzur versin, ahretinize zarar verecek iş yapmaktan muhafaza buyursun. Babanıza karşı ortaya koyduğunuz tavır, her şeyden önce dünyada iken bir işinize yaramayacaktır. Siz onu bir şekilde düzeltemediğiniz gibi hakkınızı da alamayacaksınız. Bir de ahirette sizin kazancınız olacak ecirleri tüketmiş olacaksınız.

 

Bu durumda yapacağınız en iyi şey, babanızdan mümkün olduğu kadar ve caiz olacak şekilde uzak durmaktır ki, nefretinizi şeytan kudurtmasın. Zaten evlisiniz. Evli bir hanımın asıl görevi eşine karşıdır. Eşinizden artan vakitte de bayramda olur, özel durumlarda olur, kısa kısa ziyaretler yaparak evlatlık görevinizi yerine getirin. Böylece kazanan siz olun. Hem dünyada baba görememek hem de ahirette baba yüzünden azap çekmek neden olsun? Sabredin; kaç günlük dünyada yaşıyoruz. Sabredin, kazanın.

Categories:

Comments are closed