olseydim-deSORU: Hocam, vaktinizi almamak adına direkt konuya giriyorum. İstemediğim bir olay sonucu bekâretini yitirmiş bir bayanım. Ölseydim de bu duruma düşmeseydim diyorum. Bir an önce hayat son bulsun, öleyim istiyorum. 6 yıldır bu ızdırapla yaşamaya çalışıyorum. Sabahtan akşama kadar bu konu beynimi kemiriyor, yapmam gereken işlere bile konsantre olamıyorum, günümü yaşayamıyorum, yaşayan ölü gibiyim, depresif ve kaygılıyım. Sürekli bu konuyu düşünüyorum ne yapacağım, ne edeceğim diye…

28 yaşındayım. Evlilikten hep korktum ve korkmaya da devam ediyorum ama yaşımda geçiyor, ne yapacağımı bilmiyorum… Kararsızlıklar, gelgitler içinde yaşıyorum. Vicdanlı ve merhametli biriyimdir. Bu durumumu eş adayıma söylemeli miyim? Söylesem de bugün kabul edip yarın yüzüme vurur ya da bu durumumu ifşa eder korkusu taşıyorum, kimseye güvenemiyorum.

Bu durumu bilen 3,4 arkadaşım var. Onların fikri kesinlikle anlatmayıp, tıbbi işlem yaptırmam yönünde. Bu konu ile ilgili araştırmalar da yaptım fakat net bir sonuca ulaşamadım. Söylenmemesi yönünde fikir beyan edip, işleme karşı olanlar da var. Kesinlikle gizlenmemeli diyenler de var. İşlem de yaptırabilir diyen din adamları da var. Alo fetva hattını da aradım bu konu ile ilgili olarak. “Kesinlikle karşı tarafa anlatılmalıdır, kabul ederse evlenilmelidir” dediler. Bu saatten sonra daha sağlıklı bir hayat ve evlilik için benim nasıl hareket etmem gerekir? Vicdanen ve kalben rahat olmak adına ne yapmalıyım? Yorumlarınızı bekliyorum, bugün bu durumda olup, şu mesajı yazmak zorunda olduğum için de kahroluyorum. Geri dönüş yapacağınız ümidi ile bu mesajımı gönderiyorum. Hakkınızı helal edin hocam.
CEVAP: Bir kere, bu durumu geleceğinizi karartan bir konu olarak görmek yerine tevbe ile temizlenmiş biri olarak yaşama konusu olarak ele alın. Şeytan sizi ikinci bir darbe ile ömür boyu süründürmeden siz tedbir alın. Tevbe edin. Tevbe ile dim dik durun. Allah size yardım eder o zaman.
Eş adayınızın böyle bir durumu size sorması hâlinde yalan söyleyemezsiniz. Sormayana da bu konuyu açmanız şart olmaz.
Şunu da bilin ki, evlilik kaderinizde varsa bu size engel olmaz. Sizi heyecanla nikâhına almak isteyen biri kapınıza gelecektir, hiç tereddüt etmeyin. Siz mü’mince hayatınızı yaşamaya bakın. 

Comments are closed