SORU: Hocam, ben şu an 40 yaşındayım. Resmi bir kurumda perukla çalışmak zorundayım. Benim sorum şu; 2008’de tanıştığım bir hafız ile 10 ay içinde evlendik. 14 ay süren bir evliliğimiz oldu. Çocuğumuz olmadı.

 

Nişanlıyken bana, ‘benim için annem ve ablamın yeri başka onlar ne derse onu yaparım’ diyordu. İkimizin de ilk evliliğiydi. Ailesinin karşısındaki daireyi kiraladık. Benden hem kendi evimi hem annesinin evini temizlememi, hep onun ailesiyle beraber olmamızı istiyordu. Benim aileme saygılıydı ama benden istediklerini kendisi aileme karşı yapmıyordu. Aramızda hiçbir sorun yokken, ablası arasa veya karşıya annesine geçse bir anda değişiyor ve kavga ediyordu.

 

Evlendikten 2 ay sonra, ‘Benim için bittin. Annem istediği için buradasın, o istemezse seni burada bir dakika bile tutmam!’ demeye başladı ve bunu 4-5 defa söyledi. Bundan ötürü nikahımız düşmüş müdür diye sorduğumda, ‘hayır’ diyordu. Bu söz nikahı zedeler mi?

 

Onların yanında beni hep eziyor, onlar olmayınca çok iyi bir insan oluyordu. Artık dayanamadım ve evi terk ettim. O da üç gün sonra mesaj çekip ayrılmak istediğini belirtti. Ben kocamı çok sevdiğim halde kabul ettim. Aileler de hiç aracı olmadı ve tek celsede boşandık. Bir daha onu ve ailesini görmedim.

 

50 gram altın mehirim vardı. Davada onu ve (5000 tl) nikahta takılan takıların yarısını istedim. Nişan ve nikah takılarım düğün için olan borçlara gitmişti. O da ‘mehiri veriyorum ama 5000 tl haram olsun’ dedi. Ailem bu parayı geri vermemden yana değil. Ben evliyken maaşımı aldığımda her ay en az 700 tl veriyordum kendisine.

 

Sizce bu parayı istemem hata mıydı? Haram olur mu? Ne yapmam lazım? Bu konuda çok huzursuzum lütfen yardımcı olunuz. Kocamı çok seviyorum ama o bana değer vermiyor. Günaha girmemek için de evlenmek istiyorum. Ne yapabilirim?
CEVAP:  Geçmiş olsun, hayır böyleymiş diyerek kendinizi üzmeyin. Muhakkak daha iyi bir evlilik arayışı içine girin. Bunda yaşadığınız tecrübeyi de karar verirken değerlendirin. Sizin takı olarak verilen paranın yarısını almanızda başka bir anlaşmanız yoktu ise bir sakınca yoktur. Ona da artık ‘kocam’ diye hitap etmeyin. ‘İlk/eski kocam’ diyebilirsiniz. Allah’a emanet olun.

Comments are closed