praying_muslim_girl_by_ouiza-d5yfx7qSORU: Hocam ben, 20 yaşındayım ve üniversitede okuyorum, ailemle yaşıyorum. Annemi imtihanım olarak görüyorum, çünkü her an tartışma halindeyiz. Şeytan, düzenini öyle bir kurmuş ki bazen sabır deyip susuyorum bazen de dayanamayıp hem annemi hem de kendimi üzüyorum. Annem ise küçüklüğümden beri sinirlendiğinde bana beddua ediyor; ölmemi istercesine, “evladın da aynısını sana yapsın” gibisinden beddualar. Ben, çok kötü davrandığımı düşünmüyorum yani beddua alacak kadar değil asla. Ufak tefek konularda bile tartışma halindeyiz. Evlenecek yaşa geldim ve hala annemle geçinemiyoruz. Farklı bir şehre üniversite geçişi yapmayı düşünüyorum, belki uzaklarda kıymetimizi anlarız diye ama bilmiyorum. Siz ne dersiniz hocam, ne yapmalıyım?
CEVAP: Selamunaleyküm. Bir kere babanızı garanti etmeye bakın. O garanti olsun. İkinci olarak da o kadın, annen ve ikinci bir kadın olarak da imtihanın gör. İki kere kazan, iki kere!
Sonra da namaz gibi dua etmeye alış kendin için. Aksi takdirde uzağa da gitsen, o dert olarak seni bırakmaz. Ben senin yerinde olsam onun eteğinde durur, iki kere kazanırdım. Şeytanı da delirtmiş olursun böylece. Sana dua ediyorum kızım. 

Comments are closed