SORU: Selamunaleyküm Kıymetli Hocam, çok büyük bir çıkmazdayım lütfen bana bir nasihat edin.

Hocam, son 4 yıldır ciddi manada evliliği düşünen ve teklifleri değerlendiren bir kardeşinizim, 29 yaşındayım. Kriterlerim, sizden ögrendiklerim ve evli birkaç büyüğümden ögrendiklerimle şekillendi. Sonunda büyüklerimin önerisi üzerine bu kriterlere fazlasıyla uyan biri çıktı karşıma ama nişan ve nikah tarihini belirleme noktasındayken ailesinden yana belli engeller oluştuğunu öğrendim, içim huzursuz oldu ve bu olayın üzerine gittim. Sonunda karşı taraf nişan yüzüğü alma bahanesiyle ailemin izniyle beni dışarı çıkardı ve açık bir alanda bana anlatacakları olduğunu söyledi.

Hayatı boyunca hep İslam ahlakı üzere olduğunu, her daim doğruluktan yana olduğunu fakat hayatında ilk kez benim için hataya düştügünü söyledi. Önce zina etmiş olabilecegı ya da adam öldürmüş olma ihtimalleri geçti aklımdan, sordum öyle şeyler olmadığını söyledi. En sonunda aslında başından 5 aylık imam nikahlı bir evlilik geçtiğini ve geçtiğimiz şubat ayında boşandığını ve benimle tanıştırılmadan önce de eski eşinin hamile olduğunu öğrendiğini itiraf etti. Aracının da bundan haberi olmadığını söyledi.

Ardından ben masayı terketmeye yeltenince ağlayıp bana hayatının ikinci şansını vermem için yalvardı. Ve ben de uzun bir müddet kendisine kızdıktan sonra kendi kendimi ikna edip aynı akşam kendisiyle sözlendim. Yapabilirim sandım, yalan atmış olmasını insanlığına, acziyetine verdim. Ben de aynı hataya düşebilirdim dedim. Ama sonra gördüm ki ben kendisine duyduğum o büyük saygıyı yitirmeye başlamışım. Ailem, her şeye ragmen güzel bir karakteri olduğunu bu yüzden devam etmem gerektiğini söylüyor, kısmen ben de öyle düşünüyorum fakat diğer taraftan ya daha sonra yapamazsam, ya çocuğunu kabullenemezsem, ya merhametimin kurbanı olursam diye korkuyorum.

Lütfen bana bir yol gösterin hocam. Allah sizden razı olsun. Amin.

CEVAP:  Selamünaleyküm.Bu evlilikten uzak durmanızı tavsiye ederiz size. Bile bile hayatınızı eziyet yumağına atmayın. Evliliğin geç kalması işkence olmasından iyidir. 

Comments are closed