60643_662873727137953_5324724560452201087_nSORU: Selamünaleyküm. Değerli hocam, çok şükür ölmeden yazdım, inşallah ölmeden de cevabınızı okurum. Çok fazla uzatmadan sizi de sıkmadan derdimi paylaşayım. Öncelikle, o kadar insanın derdini okuyup fetva veriyorsunuz ya hocam, Allah razı olsun. Zaten size hayranım, daha da hayran oluyorum. Değerli hocam, ben 29 yaşında güvenlik görevlisi olarak çalışan, dışarıdan bakıldığında kalıbının adamı sanılan, Mü’min zannedilen acizin-günahkârın tekiyim. Üstelik namazında, teatinde olmaya çalışan, cemaate önem veren, zaman zaman zikirle meşgul olan biriyim. Bu anlamda kendimi geliştirmek için de İmam Gazali’den, Ömer Nasuhi Bilmen’e kadar gerek fıkıh kitapları, gerek ilmihaller okuyor siz değerli hocalarımı da severek takip ediyor ve sohbetlerinizi dinliyorum. Hocam geçtiğimiz 26 Mayıs’tan itibaren evliyim. Eşim 25 yaşında. Eşimle ilk 5 ay yakınlık kuramadık, daha yeni yeni yakınlaşıyoruz çok şükür; fakat çok iç açıcı bir evliliğimiz yok maalesef. Zaman zaman hep bir çekişme, tartışma, küsme, ayrı yatmalar var. Görücü usulü olmasından mı bilemiyorum. Hocam asıl mesele; manevi anlamda her şey yolunda giderken, bekârlık döneminden kalan bir sorunum, son zamanlar da musallat olan hatta psikiyatriye bile gitmeyi düşündüğüm derdim var. Birincisi af buyurun porno izleyip, kendi kendime ihtilam oluyorum. Defalarca tövbe edip tekrar yaptım. Pişman oluyorum yine yapıyorum. Mesela 1-2 ay internete girmememe rağmen olmuyor ama nefsime yeniliyorum, yine yapıyorum. Bu konuda işlediğim günahın, ahlaksızlığın farkında olmama rağmen yapıyorum ya hocam, işte bu beni kahrediyor.
İkincisi de; daha öteki derdimi üzerimden atamadan bir de bu eksikmiş gibi, bundan 4 sene önce konuştuğum sevdiğim evlilik planları yaptığım fakat olmayan bayanla tekrar karşılaştık. İlk seferde uyardım, görüşmeyi bırak konuşmak bile felakete götürür dedim, kestirip attım. Fakat 2-3 hafta sonra mesaj atıp niyetinin kötü olmadığını söylüyor. Şeytan öyle tuzaklarla geliyor ki hocam; çok matah bir şeymiş gibi mesajlaşıp telefonda konuşuyor eski günleri hatırlıyoruz. Evli fakat eşinden pek de muzdarip ve bir de 2 yaşında kızı var hediye bile aldım. Bir şekilde verdim kendisine. Diğer türlü yakınlaşmaktan korumaya çalışıyorum kendimi ama başarabilir miyim Rabbim biliyor. Bunun hata olduğunu bile bile içimden hep hal hatır sormak, şiirler yazıp göndermek geliyor. Tövbe ya Rabbim! Hatta geçmişte olmayan evliliğimiz ilerde olur mu acaba diye geçiyor içimden. O zamanlar çok değer vermiştim çünkü. Hep şeytanın fısıldamaları zaten bununda bilincindeyim. Bunları güzellik olsun diye değil hocam rezilliğimi anlatıyorum size. Gönlüme, nefsime söz geçiremiyorum, kontrolümü kaybetmekten korkuyorum. Hocam son alarak da çok sinirliyim, eşimle kavga ettiğimiz zamanlar da bile kendimi kaybetme noktasına geliyorum. İşte hocam bu üç insanlık acziyetimi yatsı namazına durmadan önce paylaştım sizinle. Görüşleriniz ve fetvanız çok önemli benim için. Ben ne yapıyorum kıymetli hocam, hasta mıyım neyim? Ne olur Allah rızası için yardım edin. Hidayet Allah’tan, vesile ve yardım siz değerli hocamdan olur inşallah. Şimdiden Rabbim razı olsun. Selam ve dua ile…

CEVAP: Selamünaleyküm. Bir kere eşinle olan ilişkilerinin sıkıntılı olmasında senin payının büyük olduğu anlaşılıyor. Sadece senin burada anlattıklarından bile sorunun senden kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Buna göre de önce senin kendini düzeltmen gerekmektedir. Evli bir bayanla bu tür görüşmeler yapman korkunç bir hatadır. Başka birisinin senin hanımınla böyle görüşmesini nasıl kabul edecektin? Bunu iyi düşün. Çok acilen;
– Semtini değiştir.
– Ek bir iş daha bul ve en az on iki saat çalış. Kendine boş vakit bırakma.
– Arkadaş çevreni yenile. Daha aktif olan arkadaşların olsun. Onlarla geziye çık. Ya da eşini al, eşinle gezilere çık. Her ay, iki gün İzmir’i terk et.
– Eşinin cazibesini artıracağı işler yapmasını sağla. Bedenine baksın. Alıcı olmaya çalışsın. Ve sen eşinin her temizlik döneminde en az yedi-sekiz kere gerekiyorsa daha fazla ilişkiye gir. Her ilişki, bir saatten az sürmesin.
– Ayda bir kere teheccüde kalk ve dua et, Kur’an oku.
– Bunun için bir psikiyatriye git muhakkak. Tavsiyelerine uy.  

Comments are closed