nurettin-yildiz-mektupSORU:

Selamün aleyküm hocam.
Ben yeni tesettüre girdim ve amacım Kur’an ahlakıyla yaşamak, sahih hadisleri elde etmek. Örtünme konusunda bana Mevdûdî’nin ‘Hicab’ isimli kitabını okumamı söylediler. Fakat Mevdûdî hakkında, ehil bir şahsiyet olmadığını çok fazla söyleyen var. 23 yaşına kadar zaten dinimi tam manasıyla yaşayamamış olmakla çok fazla zaman kaybım oldu. Şimdiden sonra yaşantıma şekil verirken salih kimselerin yolundan gidip onlara tutunmaya çalışırken sapmışların yanında olmaktan çok korkuyorum. Sizin düşünceniz benim için tahmin edemeyeceğiniz kadar önemli. Çünkü ben sizi çok iyi tanıyorum. Seyyid Kutub’u sizden duydum fakat Mevdûdî’yi hiç duymadığım için tereddüde düştüm. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz?

Eğer burada bilmeyerek düşmüş olduğum bir hata, bir kusur, günah varsa Hocam; Allah rızası için bana bunu bildirin ki kendimi düzeltebileyim. Allah sizden razı olsun. Hocam özellikle ismimle sizden dua istiyorum. Yaradan muhakkak gönüllerimizi biliyor. İnşallah geç kaldığım bu yolda ilerlemeyi, şehadeti nasip etsin. Sizden istediğim dua dünyalık değil. Ben Allah (c.c) ve Rasulünün (a.s.) yolunu istiyorum. Yaradana layık kul, Peygamber efendimizin (s.a.v.) yüzünü güldürebilen bir ümmet olmaktır istediğim. Allah rızası için dualarınızda unutmayın beni. Hakkınızı helan edin inşallah. Selamün aleyküm.

CEVAP :

Dilara Hanım,

Asla geç kalmış değilsiniz; tam vaktinde girdiniz yola. Bundan sonra oyalanırsanız hep geç kalacaksınız. Ne mutlu size, ne mutlu ki yaratılış maksadınızı ölmeden önce anladınız. İşte vakit bu vakittir. Tam zamanıdır. Artık Allah’ın yolundasınız. Dakikalarınız yıl kadar kıymetlidir. Bir dakika için bir dünya feda etmeye hazır olun. Bütün yüreğimizle seni tebrik ederiz. Kadın dünyasının umudu olmanızı, nesillerin peşinden koştuğu muhteşem mü’min kadınlar arasında adınızın anılmasını Allah Teâlâ’dan dilerim. Allah Teâlâ ayağınızı sabit kılsın. Fitneden, vesveseden, hasetten ve sizi yanlışa sevk edecek bütün şeytanlaşmış insanlardan muhafaza buyursun. Bu yolda bir hususa dikkat edin:

Geç kaldığınız için aşırı hız yaparak kendinizi helâk etmeyin. Şeytan sizi, geç kalmışlığınızla ele alarak altından kalkamayacağınız gereksiz yüklerin altına sokabilir. İstişaresiz iş yapmayın. Müslümanların geçmişindeki büyükler hakkında ileri geri konuşanlara takılmayın. Evet, Mevdûdî fakih bir âlim değildir. İngilizlere karşı cihat sancağı açmış, küfrün tasallutuna karşı direnmiş ve teşkilatlanmış dolayısıyla da siyasete karışmış bir mütefekkirdir. Allah ona rahmet etsin. İngilizlere karşı sesini yükseltmiş herkes gibi o da binbir iftiraya uğramıştır ne yazık ki. Kesinlikle hataları vardır, olması da tabiidir. Ömrü meydanlarda geçmiş, yazmış konuşmuş birisinin hatası olmayacak da kimin olacak? Keşke onu, dinin dışına itmeye çalışanlar da kabuklarına sinen kaplumbağalar gibi yaşamayıp cihat etselerdi de onların da hataları olsaydı. Biz de derdik ki yaptığı onca cihattan sonra ne hata ederse etsin!

HİCAB isimli kitabı, Mevdûdî’nin herkesten önce tesettürü ele aldığı önemli bir çalışmasıdır. Tavsiye ederim, okuyun. Ama tefsirini size tavsiye edemem, öğreneceğiniz çok şey olmayabilir tefsirinde. Ya da sadece ondan alabileceğiniz çok şey yoktur.

Dilara Hanım,

Sizin, Allah’ın hükümlerini yücelten dönüşünüz benim gözümde, ümmetimin içinden bir kadının da Meryem olması anlamına gelmektedir. Kendimi gururlanacağım bir noktada görüyorum. Ümmetim adına, gördüğüm her kot pantolonlu ama başı örtülü kadından sonra eridiğim gibi şimdi de renklendim, mutlu oldum. Dilerim Rabbim size, Âsiyelik, Meryemlik makamları lütfetsin. Önünüz açık olsun, kalbiniz nûr dolsun. Anneniz babanız için şefaat vesilesi olasınız.

Sizin Allah’a dönüşünüz, ümmetim için umuttur. Aman umudumuzu eritmeyin. Sağa sola bakmayın, gözünüzün alabildiği kadar koşun. Nefesleriniz tükendiğinde önünüzde cennet göreceksiniz. Kendinizi Meryem’in Âsiye’nin kolları arasında bulacaksınız. Siz, günümüzün Sümeyyesi, Nesibe’sisiniz. Sizinle dirilecek bu ümmet. Sönen kandillerimizi siz yakacaksınız. Şeytan da size umut bağlamıştır, melekler de. Aman ne olur tercihinizi meleklerden yana kullanın.

Dilara Hanım,

Benim Peygamberim aleyhisselam, mucizeler konuşmuş, miraç görmüş bir peygamberdir. Ne dediyse gün ışığından daha açık bir şekilde önümüze çıktı hep. Dedi ki: ‘Ümmetimden henüz görmediğim iki sınıf insan vardır. Bunlardan biri, insanları kırbaçlayan siyasetçilerdir. Biri de GİYİNMİŞ ÇIPLAK KADINLARDIR. Onlar, kokusu bile şu kadar mesafeden duyulabilen cenneti koklanamayacaklardır.’ Özetini aldığımız bu hadis, kadınlarımızın uykusunu kaçırmalıdır. Ne demek giyinmiş çıplak? Açıkça belli ki tesettür de dikkat çekmek için kullanıldığında o kıyafet afettir. Aman dikkat edin, çıplaklığa rahmet okutacak tesettüre bürünmeyin. Gerekiyorsa insanların gözünde öcü olun. Onlara göre öcü, Rabbinize göre de Meryem olun!

Sizi tekrar tekrar tebrik ederim. İsminizin anlamı olarak sözlüklerde ‘gönül alan, gönül kapan, gönül okşayan, gönlü dinlendiren’ geçmektedir.

Siz, mü’minlerin gönlünü dinlendirin. Umut olun, umut olun da meleklerin duası sizinle olsun. Allah yolunuzu açık tutsun. Azminiz kavi, sabrınız daim olsun.

Nureddin YILDIZ

Categories:

Comments are closed