Anne babalarının anlayışsızlıklarını şikâyet ederler; fakat anlayış göstermezler. Sessiz kalarak, protesto ederek ses getirmeye çalışırlar.
Çocuk olmaması için kordon bağlatmanın hükmü nedir?
Evlenmek niyetiyle bir kızla tanışma nasıl olmalı? Kızın yanında, mahremi olan biri olmalı mı? Yoksa teke tek buluşma da mümkün mü?
Evlenmek için biriyle görüştüm ve ondan ikinci bir eş almaması konusunda söz istedim. Ama çok eşliliğe olumlu bakan biri ve söz verirse aklıma olumsuzluklar geliyor.
İster istemez insan olarak aşık oluyoruz ve seviyoruz. Temiz bir niyetle olmak şartıyla, aşık oldugumuz kişiyle evlenebilmek için dua etmemiz caiz midir?
Bizimle hiç ilgilenmeyen, arayıp sorma zahmetinde bulunmayan, özlem duymayan, başkalarının ihtiyaçları peşinde koşan babama karşı nasıl davranmalıyım?
Evimizde yaşananları gidip yabancılara anlatıyor. Haset ediyor. Yanında yeni kıyafet giymeye korkuyorum. Sürekli sabra zorluyor, dayanılacak gibi değil hocam.
Beni sevmediğini defolup gitmemi, söyledi. Hamile olursan aldırırsın, diyor. Kızgınlıkla söylüyor ama hatasını anlayıp düzeltmiyor, her gün aynı.
SORU: Nurettin hocam, evlenmek istediğim kızın ailesi sakalımı kesmemi istiyor. Bir miktar kısalttım ama iyi mi […]
Hamile kalmak istiyorum fakat doktorum akciğerimdeki rahatsızlıktan dolayı riskli buluyor ve evlat edinmeyi tavsiye ediyor.