Saygılar hocam. 2,5 yıllık evliyim, 14 aylık bir kızım var. Eşim ile bir birimizi çok sevdik ama o, uzun zamandır başka bir erkekle konuşuyordu. Fark ettim, "aramızda bir şey yok" diyor. Zina yok kesinlikle hocam ve beni de sevdiğini biliyorum.
Yaşım 18. Annemle babam boşandılar. Boşanmayı babam istemiyordu fakat annemin aşırı isteklerine karşı artık o da istedi ve boşandılar. Annemin boşanmak istemesi maddi sıkıntılarımız yüzündendi. Sadece para sıkıntısı yüzünden boşandı...
“Sonra Allah’ın bana söylediği ilk dersi hatırladım; “İnsanın kalbine neyin hükmettiğini öğren. Anladım ki, insanın kalbine […]
Kendimizi o kadar farklı şeylere bölmüşüz ki kendimizden haberimiz yok, kendimizden kopmuşuz, kendimizden uzaklaşmışız. Dolayısıyla içsel olaylarımızı yönetemiyoruz. Yönetemediğimiz gibi dışsal, iletişim süreçlerini de yönetemiyoruz.
Kadınların içinden de Ebu Hanife gibi biri çıksaydı kadınların durumu bu şekilde olmazdı. Nasıl ki Ebu Hanife’nin arkasından binlerce talebe yetişip onun hükümlerini tartışarak yeni meseleler ürettiler ve onun yolunu takip ettilerse Ümmü Hanife de olsa aynısı olacaktı.
Hasan el Benna, ulemanın sorumluluğunu şöyle dile getirir: “Ey Ulema! Ortalıkta mülhid, inkârcı ve onları besleyen basın cirit atıyorsa bu sizin hareketsizliğinizdendir. Uyanırsanız onlar inlerine çekilecektir.” der.