SORU: Hocam ülkemizde yaşanan deprem felaketi ile alakalı yazılarınızı ve cevaplarınızı takip etmeye çalışıyorum. Allah hepimize rahmetiyle muamele etsin, sizlere de çabanızın karşılığını versin.

Bu süreçte Fetih, Yasin okumaları ve Kur’an hatmi yapılıyor. Siz de verdiğiniz bir cevapta Kehf Suresi’ni önermişsiniz, ben bunun sebebini çok merak ettim. Çünkü Kehf Suresi’nin faziletinde genelde deccalın fitnesinden korunmak olduğu yazıyor. Bu mübarek surenin bilmediğim bir fazileti varsa öğrenmeyi çok isterim.

Allah sizi hayırla mükâfatlandırsın. 

CEVAP: Kur’an’ımızın hiçbir bölümü “deprem felaketi anında okunursa…” diye bildirilmiş değildir. Âlimler “şu sure, şu âyet şu durumda iyi olabilir…” şeklinde tahminlerde bulunmuşlardır. Esasen Kur’an’ımızın her bölümü, her ayeti he ân ve her durum için rahmettir. Genel olarak bunu bilmeliyiz.

Kehf Suresi’ne gelince:
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem Kehf Suresi okurken değişik bir oluşum izlediğini söyleyen sahabiye “O sen Kehf Suresi’ni okuduğu için inmiş bir SEKİNET idi.” buyurmuştur. Sekinet ise “huzur ve mutmainlik” anlamına da gelmektedir. Mevcut gerginlik ve huzursuzluk ortamında ihlasla okunması durumunda biiznillah faydalı olacağını umarak bunu tavsiye ettik.

Allah yardımcımız olsun. Âmîn.

 

 

 

Nureddin YILDIZ

Facebook

Twitter

Instagram

YouTube

Kaynak: Fetva Meclisi

Categories:

Comments are closed