Mü’minlerin insanlığı hidayete ulaştırma görevi hususunda günümüzde sıklıkla karşılaştığımız ve hayatımızın neredeyse merkezine oturduğunu söyleyebileceğimiz sosyal medya kavramı da bir imtihan, aynı zamanda bir imkân olarak karşımızda durmaktadır.
Elli sene önce adına "fahşâ, münker, bağy" dediğimiz mefhumlara bugün "kültür, sanat, fikir" deniyor. Zina, fuhuş, teşhircilik, ahlaksızlık ve sapıklık bugün sanat ve kültür adı altında normalleştiriliyor ve bu süreç tamamlanmak üzere.
İlk sözcük “selam”… Ardından Asr Suresi… “Hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesna…” Sanki “Birbirimize hâlhatır sormayıp sabrı tavsiye edelim önce.” der gibi…
Allah ve Resûlü’nün karşısında bulunan kimselerle olan sosyal ilişkimiz selamlaşmamızdan komşuluk ilişkimize, ikramlarını kabul etmeden aile düzenine kadar en ince ayrıntısıyla belirlenmiştir.
“İnsanlığımız Müslümanlığımızdandır.”   İnsanız, Müslümanız. İnsanlığımızla orantılıdır Müslümanlığımız. İnsanlıkta düşük olan, Müslümanlıkta mükemmel olamaz. Meleklere değil […]
İletişimde ortaya çıkan sorunların başka bir nedeni de şudur: Kadınların beyninin iki tarafında da konuşma merkezi vardır. Erkeklerin ise sadece sol beyinde konuşma merkezi vardır. Bu sebeple kadınların konuşma ihtiyacı daha fazladır.