evlilikkSORU: Hocam, ben 29 yaşında bir bayanım. Evlilik konusunda karar veremiyorum, talibim çok ama mutlaka bir sorun çıkıyor; namazını kılan biri oluyor ama tesettür konusunda İslam adına taviz verilebilir görüşünde oluyor ya da çoğu çalışan eş istiyor. Ben de kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum bir dernekte. Eşimin de bu yönde aktif olmasını istiyorum. Yani sadece kendini düşünen pasif bir insan istemiyorum. Hocam eşim olacak insanı fiziki yönden de beğenmek istiyorum ama olmuyor. Nikahta keramet vardır, seversin falan diyorlar ama yapamıyorum. Bunun için özel bir dua var mıdır? Ya da sırf yaş geçecek diye içe sinmeyen birine evet denir mi?
CEVAP: a- Kadere iman ettiğimizi unutmayalım. Cennete, cehenneme iman ettiğimiz gibi kadere de iman ediyoruz. Kader şu demektir: Rabbimiz, biz yaratılmadan önce bize ait her şeyi yazmıştır, yazdığı da gerçekleşecektir. O’nun yazısını bozacak bir güç yoktur. Eğer Allah size bir evlilik yazdı ise muhakkak o yazdığı vakitte evleneceksiniz. Yazmadı ise de kesinlikle evlenemezsiniz. Sudan bahanelerle, her tuttuğunuz elinizde kalır, bir türlü düzelmeyen terslikler hiç eksik olmaz.
b- Ne evlenmek kurtuluştur ne de bekâr kalmak helâk olmaktır. Herkes imtihan halindedir. Hangi halin kıymetini bilip imtihanı kazanabilirsek bizim için hayırlı olan odur.
c- İnsan olarak biz, üzerimize düşeni eksiksiz yapmaya mecburuz. Evlenmemiz gerekiyorsa evlilik yollarını kullanırız. Hasta olursak tedavi sürecini işletiriz. Sonra da kendimizi Rabbimizin koruması altında huzur içinde hissederiz.
d- Şüphesiz evlilik, bedenlerin birleşmesinin adıdır. Eşler kesinlikle körü körüne evlenmemelidirler. Beyinlerinin ve gözlerinin doyduğu bir evlilik daha doğru olandır. Sizin, evleneceğiniz eş adayında güzellikten vesaireye kadar bazı şartlar aramanız pek tabiidir. Şu kadar ki, yeri geldiğinde aradığınız şartlar arasında öncelikli ve vazgeçilmez gibi bir düzenleme yapmalısınız. Mesela yaşınız ilerlediğine göre dün aradığınız şartlardan bazılarını hafifletebilirsiniz.
e- Kesinlikle kendinizi güzellik ve çekicilik bakımından helallik sınırları içinde bakımlı tutmalısınız. Siz, bazı şartlar aradığınız gibi erkeklerin de aradığı şartlar vardır ve bu şartların önemli bir bölümü sizin elinizle sunulabileceklerdir.
Allah’a tevekkül edin, çok dua edin, sabredin; son gülen iyi güler bunu unutmayın. 

Tags:

Comments are closed