soru-evlilik-aile-hayati1-150x150SORU:Benim eşimin ailesiyle sorunlarım var, yenemiyorum. Ben eşimden önce bir evlilik yaptım, bu ikinci evliliğim. Beni istemediler başta, onların adetlerine göre böyle bir evlilik olamazmış ama Allah yazmış ki oldu. Eşimle hep ailesi sebebiyle sorunumuz oluyor, bir yıllık evliyiz ve üç aylık kızımız var çok şükür. Eşimin ailesi dini konularda çok cahil, işlerine geldiği gibi yorup kendi kafalarına göre fetva veriyorlar, doğrusunu söylüyorum, bu sefer ben çok bilmiş oluyorum. Ben eşimin ceplerini karıştırmayı sevmiyorum, bir gün eşimin babası para istedi, evde de değildim zaten bilmiyorum dedim ve bana küfür etti. Sonra dinle alakası olmayan bu insanlar ablam açık diye onunla görüşmeme yasak koydular, tabi ben kabullenmedim, kendilerini görmüyorlar, sebebi ise hocam; ‘millet ne der’miş ve birçok şey hatta kısmen iftira bile ettiler, ben affetmeye çalıştıkça onlar bir şey yapıp damarıma basıyorlar, ne yapacağımı bilmiyorum. Yüzlerini bile görmek istemiyorum. Eşime sürekli, ailen şöyle böyle yaptı demekten alamıyorum kendimi. Hocam, yardımcı olun, sürekli kafamda onlarla tartışıp diyemediklerimi diyorum, benim psikolojimi bozdular taa en başta.

 

CEVAP:Selamünaleyküm. Evlilik, tam anlamıyla bir imtihandır. O imtihan da bizim istediğimiz gibi değil, yazıldığı gibi olacaktır. sizin de imtihanınız böyle olmuş; kazanmak istiyorsanız sabredeceksiniz. Yılmayın, usanmayın; hiçbir yarış baştan kazanılmaz, sonuna kadar beklemek zorundasınz. 

Siz, sadece eşinize karşı mesulsünüz. Eşinizi hoşnut edin, diğerlerini kırmayın, incitmeyin. Onlar size saldırırsa onları yok sayın. Sizin için eşiniz önemlidir. Duymamış olun, görmemiş olun ve kazanan olun

Comments are closed