SORU: Selamünaleyküm hocam. 28 yaşındayım. Sevdiğim insanla bazı sebeplerden dolayı evlenemedik. O, anne babasının isteğiyle başkasıyla evlendi. O evlendikten sonra kendisiyle görüşmeyi bıraktım. Her ne kadar o görüşmek üzere direttiyse de çok sevmeme rağmen alakamı kestim. Görüşmüyorum ama onu da unutamıyorum. Evlilik taleplerini gayri ihtiyarı kabul edemiyorum.

 

Aklımı kurcalayan, aklımda biri varken eşime ne kadar sadık olabilirim? İhanet sadece fiziken midir? Hayalen de temiz ve sadık olmamız gerekmiyor mu? Bu şekilde evlenirsem aklımda hep sevdiğim kişi olacak, ben sadık bir insan olmak istiyorum. Rabbimin izniyle dini vecibelerimi yerine getirmeye çalışıyorum. Bu düşünceyle evlenme işine girmek istemiyorum. Belki unuturum deyip başlarsam unutmadığımda çok kötü olurum.

 

Açıkçası, benim bu yüzden evlenmek istemeyişim mi günah, yoksa bile bile evlenmek ve mutsuz olmak mı? Çünkü denememe rağmen 4 sene geçti, olmuyor… Kendisiyle tamamen alakamı kestim ama içimde bitiremedim. Bu şekilde dünyalığımı tamamlama isteğim ne kadar doğru? Bekar kalma isteğim olabilir mi? Selam ve dua ile.
CEVAP: Selamünaleyküm. Siz, daha fazla batmak için inatlaşıyorsunuz. Şu fani dünyada unutulmayacak ne vardır ki onu unutamayacaksınız? Seviyesiz bir düşünce sizi yıpratıyor. Kendinize gelin, kimliğinizi koruyun. Evlenin, gerçek hayatı yaşayın.

Comments are closed