SORU: Hocam ben bir buçuk aylık evliyim, düğünüme iki ay kala aldatıldığımı öğrendim. Sadece birkaç görüşmeyle sınırlı olduğunu söyledi. Öğrendiğimde zaten nikâhımız vardı. Çok kararsız olsam da bir kere daha denemeye karar verdim. Evliliğimin ilk haftasında bu görüşmelerin cinsi münasebet boyutunda olduğunu öğrendim. Eğer söylemiş olsaydım benimle evlenmezdin, pişmanım tövbe ettim dedi. Daha diğer yaralarım iyileşmemişken bu da beni derinden yaraladı. Bir an olsun unutamıyorum, eşimle keyifli vakit geçiremiyorum. Eşime baktıkça içimde öfke ve kıskançlık duyguları kabarıyor. Bu ibadetlerimi de etkiliyor. Bazen dua edesim bile gelmiyor. Her gün bir cüz okurken şimdi Kur’an okuyamıyorum. Rabbimden uzaklaştığımı hissediyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum hem yuvamızın selameti hem ibadetlerde süreklilik için bana ne tavsiye edersiniz?

CEVAP: Eğer tevbesi ciddi ve samimi ise Allah Teâlâ onu affetmiştir diye kabul edeceğiz. Siz de affedilmiş bir kulun üzerine üzerine gitmemelisiniz. Tevbesinde ciddi ve kalıcılık olup olmadığını da zaman gösterecektir. Yine benzer günaha girerse o zaman farklı düşünmek hakkınız olur elbette.
Fakat sizin başkasının vebali üzerinden kendinize küser gibi olmanız da sizin arızanız sayılmalı. Kesinlikle PAPAZA KIZIP ORUÇ BOZAN kimliğine giremezsiniz. Siz kendinize bakın, eşiniz üzerinden değil ameliniz üzerinden din yaşayın. Allah’a emanet ederim sizi.

 

 

 

Nureddin YILDIZ

Facebook

Twitter

Instagram

YouTube

Kaynak: Fetva Meclisi

Categories:

Comments are closed