Soru: Selamun aleyküm saygıdeğer hocam. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, sizi tanıdığım günden beri (yaklaşık 2 aydır) aklımdaki sorulara cevap bulmak adına sürekli videolarınızı izliyorum ve çok istifade ettiğimi düşünüyorum ve her gün size dualar ediyorum. Allah sizden razı olsun.

Hocam ben iki çoçuk annesiyim, mühendis olarak bir kamu kurumunda görev yapıyorum ve bu süreçte hem doktora yapıp hem de bir Müslüman olarak üzerime düşen görevleri de yerine getirmeye çalışıyorum. Bunları izah etmemdeki amaç nasıl bir ortamda yaşadığımı bilmeniz ve soracağım soru ile belki bağlantısı olur diye anlatmaya çalışıyorum.

Benim sorum şu ki; çok kaygılı bir insanım, özellikle çocuklarım ile ilgili sanki sürekli başlarına kötü bir şey gelecekmiş gibi hissediyorum, ya da bana bir şey olacakmış da onlar başka insanlara muhtaç olacakmış gibi hissediyorum. Bununla ilgili psikolojik destek alıyorum ama o da bir noktada tıkanıp kalıyor yetemiyor. Çevremdekiler hep şunu diyor; kötü şeyleri çok düşünürsen üzerine çekersin diyorlar, bu ne kadar doğrudur? Benim bu takıntılı düşüncelerim onlara olacaklar konusunda etkili midir? Bu takıntılarımdan kurtulmak için ne yapmalıyım? Tavsiyeleriniz benim için çok değerli, şimdiden çok teşekkür ederim sayın hocam. Saygılarımla.

Cevap:

Selamun aleykum,

Değerli hanımefendi, Allah size ve ailenize afiyet versin. Psikolojik destek almanız güzel.

Bizim tavsiyemiz, üzerinizdeki yüklerinizi azaltmanızdır. Çok meşgulsünüz, zihin de dolu. Hayat böyle devam etmez. En azından fiziki işlerin bir kısmına mola verin.

Çocuklarınız ile daha fazla vakit geçireceğiniz bir plan yapın. Doktora sonra da yapılır ama çocuklar iyice büyüdükten sonra onlar için yapılacak bir şey kalmayabilir.

İbadete zaman ayırın mutlaka. Günlük Kur’an okuma programınız olsun. Evlatlarınız ile gezin, kitaplar okuyun, oyunlar oynayın.

Allah’a emanet olun.

Salih EĞRİDERE

Categories:

Comments are closed