Sevgisiz yetiştirilmek, sevgisiz yaşamaya yol açar mı?

Soru: Selamünaleyküm hocam, Allah hayırlı ömür ve hizmetler nasip etsin inşallah. Hocam ben babamı 5, annemi 15 yıl önce kaybettim. Çok şükür veren Allah, alan Allah. İmtihan gözüyle bakıyorum lakin ben sevgisiz büyüdüm. Evlilik vakti gelince eşimi, olursa çocuğumu sevebilir miyim? Hocam bu soruyu sorduğum için kusura bakmayın lakin sevgi görmedim. Allah’a şükür elimden geldiğince ibadetlerimi yapıyorum.…

Eşime hiçbir konuda karşı gelemez miyim?

Soru: Eşim, ben ona saygılıyken iyi davranıyor. İstemediğim bir şeyi dile getirdiğimde ise saygısızlık ettiğimi düşünerek kavga çıkartıyor ve sevgisini kesiyor. Allah’ın istediği, ‘kocaya saygı ve hiçbir konuda hayır dememek’ midir? Böyle davranması caiz midir? Cevap: Burada bir anlaşma sıkıntısı olmalıdır. Sadece bir meselede karşı durma nedeniyle böyle olması anlamsız gibi duruyor. Elbette eşinizin anlayışlı…

Abim ve ablamın her istediğini yapmak zorunda mıyım?

Soru: Benden büyük olan ağabeyim ve ablamın üzerimde bir hakkı var mıdır? Onların her istediğini yapmak zorunda mıyım? Onlar benim babam-annem sayılırlar mı? Cevap: Üzerimizde kayıtsız şartsız hakkı olan sadece Allah Teâlâ’dır. O’nun her emri bizim için son karardır. Bunun dışında sınırsız hiçbir borç yoktur üzerimizde. Ama anne-babamızın üzerimizdeki hakkı, Allah Teâlâ’nın hakkından sonra gelen…

Çocuklarımı Nasıl Yetiştirmeliyim?

Soru: Selamun aleykum ve rahmetullahu ve berekatuhu. Hocam sizi yeni takip etmeye başladım, videolarınızı eşimle birlikte izliyoruz. Evde iki çocuğumuz var; biri 15 yaşında erkek, diğeri 5 yaşında kız. Hocam ben çocuklarımın Allahu Tealayı tanımalarını ve Peygamber Efendimiz’in izinden gitmelerini çok istiyorum. İmanlı bir şekilde yaşamayı, zamanı gelince Rabbimin yanına ailecek gitmeyi istiyorum. Şunu sormak…

ETKİLİ İLETİŞİM KURABİLMEK İÇİN;

“Sonra Allah’ın bana söylediği ilk dersi hatırladım; “İnsanın kalbine neyin hükmettiğini öğren. Anladım ki, insanın kalbine sevgi hükmeder.” der Leo Tolstoy kitabının satır aralarında. Tolstoy’un bu cümlesi aşağıdaki sözlerimizin ana kaynağını oluşturacaktır. Ki konu iletişim olunca sevgiden, samimiyetten ve özveriden bahsetmeden olmazdı.   Etkili ve sağlıklı bir iletişim kurabilmek insanoğlu için her zaman önemli olmuştur.…