muslim-wedding-1aSORU: Dokuz ay kadar önce evlendim ve çok şükür huzurlu bir hayat yaşıyorum. Ben eşimden memnunum, eşimin de benden memnun olduğunu düşünüyorum. Ancak, aile ziyaretleri ile ilgili bir sıkıntı içerisindeyim; elimizden geldiğince haftada bir hem eşimin ailesine hem de kendi aileme ziyarette bulunup gönüllerini hoş tutmaya çalışıyoruz. Onlar da çok şükür memnuniyetlerini sürekli dile getiriyorlar. Ancak benim ailem ara ara gelinlerini tek başına da görmek istediklerini ifade ediyorlar. “Sonuçta o artık bizim de kızımız, bizden çekinmemeli” deyip bu isteklerini bana iletiyorlar. Ben de eşime bu durumu ilettiğimde kendisi, zaten benimle her hafta aileme uğradığını, ayrı olarak gitmek istemediğini ifade ediyor.

Maalesef ben de arada kalıyorum. Üstelik ailem, eşimi kendilerine hizmet etmesi maksadı ile değil kızları gibi gördükleri için yanlarında görmek istediklerini belirtiyorlar. Beni en çok da bu durum zora sokuyor. Hocam, ben bu durumda nasıl bir davranış sergilemeliyim? Hem ailemi hem de eşimi kırmadan, bu durumu kendilerine nasıl ifade etmeliyim? Buna benzer durumların dinen hükmü nedir?
CEVAP: Bu hususta her iki taraf için de ‘haksız’ denemez. Ancak geçmiş kültürde ciddi bir endişe birikimi vardır. İki taraf da korkuyor olabilirler. Zannederim zamana yaymaktan başka bir çözüm yoktur. Eşinize bir şey söylemeyin ama ailenize biraz sabırlı olmalarını, bir zaman sonra sorun olmayacağını söylemeye çalışın. Bilhassa çocuğunuz olduktan sonra bu mesele daha kolay çözülür. Üzerine gitmeyin konunun. 

Comments are closed