sweetySORU:  Selamunaleyküm hocam. Allah razı olsun sizden, çok bilgilendik sayenizde. Hamileyim ve çok endişeliyim. Bu endişelerim normal mi bunu merak ediyorum. Evladımı İslam’a uygun yetiştirmek istiyorum. Yaşadığım yer (Kıbrıs) İslam’dan çok uzak ve sübyan okulu gibi imkanlar da yok. Elhamdulillah, bilinçli bir anne olacağımı düşünüyorum lakin tek başıma ne kadar verimli olabilirim? Burada İslam’a uygun bir evlat yetiştirebilir miyim sorusu beni çok düşündürüyor. Hatta dualarımda, Allah’ım sen bir fırsat ver buradan gideyim, diye dua ediyorum sırf evladımı daha İslami bir ortamda yetiştirmek adına, acaba yanlış mı dua ediyorum? Ne olur dua edin bizlere.
CEVAP: Aleykümselam. Endişeleriniz imanınızdan kaynaklanıyor. Sürekli olmalı bu endişeniz. Allah yardımcınız olsun.
Size şunları tavsiye edebiliriz:
a- Yavrunuz kadar kendinizi de düşünün. Çocuk yetiştirilemez bir yerde siz kendinizi nasıl korursunuz?
b- Yavrunuz biiznillah doğsun, ona iyi bir anne olun. Umudunuzu bitirmeyin, gün doğmadan neler doğar bilemezsiniz. Siz heyecanla görevinizi yapın. Yarına Allah kerimdir.
c- Şimdiden ve sürekli bir çevre oluşturma gayreti içinde olun. Orada oluşturun. Dışarıdan iletişimle de olsa destek alın. Kitap okuyarak kendinizi geliştirin. Allah yardımcınız olsun. Size dua ederiz. Yavrunuz mübarek olsun. 

Categories:

Comments are closed