SORU: Ben nişanlıyım. Kısmetse bir ay sonra da düğünüm var. Evlilikle, aile tesis etmekle alakalı malumatımın tamamına yakınını sizlerin sohbetlerini dinleyerek kazandım, elhamdülillah.

 

Benim şöyle bir problemim var: Nişanlımla üçüncü bir şahsın yanında veya kalabalık bir ortamda beraber olduğumuzda ya da telefonla konuştuğumuzda mahrem hiçbir şey konuşmamamıza, nişanlımın tesettürü çarşaf olmasına rağmen yani benim şehvetimi gıdıklayacak herhangi bir etken olmamasına rağmen yapışkan bir sıvı geliyor benden. Dinimizce böyle durumu olan birinin “evlenemez” diye bir hükmü var mı? Evlilik sonrasında bu benim için sıkıntı olacak mı? O sıvının iki damla damlamış olduğu çamaşırla namaz kılınır mı?

CEVAP:  Evliliğiniz mübarek olsun. Sözünü ettiğiniz mesele zannederim doktor gerektirecek bir mesele de değildir. İyi bir evlilik yaptıktan sonra biiznillah düzelecektir. Evlendikten bir ay sonra da devam ederse doktora görünürsünüz. Sadece kirlenen çamaşırınızı değiştirmeniz ve abdest yenilemeniz yeterlidir. Allah’a emanet olunuz.

Comments are closed