dowrySORU: Selamünaleyküm hocam. Nikahımız kıyılırken, bana mehir olarak düğünde takılan altınların tamamının benim mehrim olduğunu söyledi hocamız. Düğünümüzden sonra, eşime takılan altınlar ailesinde kaldı. “Biz sonra size veririz, tatile gidip gelin” dendi.

Tatilden dönünce, eşimin babası eşimi arayıp “borcum için bozdurayım mı?” dedi. Eşim de bana sormadan babasına bozdurmasını söyledi. Benim gönül rızam yoktu. Eşime sonradan dedim benim rızam yoktu diye, “ne yapayım nasıl hayır diyeyim babama” dedi. Bu durumda bu mehri bana geri ödemekle yükümlü kişi babası mıdır, eşim midir? Babasının onların benim mehrim olduğunu bilip bilmediğini de bilmiyorum. Eğer sorumlu eşim ise, bu hakkımdan vazgeçebilirim değil mi?
CEVAP:  Aleykümselam. Evet, sizin mehrinizden eşiniz sorumludur. Er geç o, ödemesi gereken bir borç olarak onun üzerinde kalmıştır. Yine de siz böyle bir meseleden ötürü huzurunuzu bozmamaya dikkat edin. Dikkat ederek ve kırmadan hakkınızı isteyebilirsiniz. Hiçbir maddi kazanç huzurunuz kadar değerli olamaz. 

Comments are closed