değişen fikirlerSORU: Hocam, 8 aydır nişanlıyım ve 4 aydır da nikahlı; inşallah yakın zamanda da düğünümüz var. Hocam ben üniversite mezunuyum. Rabbimin emir ve yasaklarını göz ardı etmeden bir kreşte çalışmak istiyorum. Nişanlımsa tamamen çalışmama karşı. O istemedikçe ben daha çok düşünüyorum; aramızda bu durum sıkıntı oluyor. Oysa nişanlanmadan önce eğer İslami ortam ve koşullarda olursa neden olmasın, gibi düşünceleri vardı.

Hocam, nişanlımı çok seviyorum ama ruhen daralıyorum, mutsuz hissediyorum kendimi. Anlaşamadığımız çok nokta var. Ne yapmam gerekiyor? Bu ilişkiyi mutsuz olduğumu düşünerek tekrar gözden geçirmem gerekir mi? Bir kocaya nasıl davranılır, bir hanımın görevi nedir? Bu konularda da yeterli bulmuyorum kendimi. Çoğu sorunda buradan çıkıyor.
CEVAP: Selamünaleyküm. Eşinizle açık ve kesin bir konuşma yapın. Çalışmamanız konusunda diretecekse yol varken geri dönmelisiniz. Bu sorun aranızda büyür ve sizi de onu da perişan eder. Erkenden netleştirin durumu. Kreşte çalışmanız mümkündür ve dinen sakıncası genellikle olmaz. Erkenden konuşun, anlaşın ve bu anlaşmanıza aile büyüklerinizi şahit tutun. 

Comments are closed