İzdivaç ile alakalı olarak takva bir kişi ile tanıştırıldım. Dini, mantık ve ruh olarak uyuşuyoruz, fakat fiziki güzellik olarak ısınamadım, hoşlanmadım. Vardır bir hayır deyip ikinci görüşme yaptık, yine gözümü tatmin edemedim.
Umreye gitmek isteyen ekişinin babasının buna gönlü yoksa, bu durumda ne yapılmalıdır?
Uhud’u evinin tam içinde yaşayan bir kadın. Evladının şehadeti, sadece cihad azmini arttırmış. Şimdi Ümmet’in evlatlarını Esmalaştırma zamanı diye sıvamış kollarını. En az Esma kadar samimi, Allah’a imanı ve itimadı tam.
İslam toplumlarından başka toplumlarda medeniyet, bir metadır. Toplumlar bir güç gösterisi olarak medeniyetlerini inşa etme gayretinde olmuşlardır. İslam Medeniyeti bu noktada ciddi bir fark gösterir ve medeniyetin en ufak parçasını bile “Hak rızası ve İslam imzası” ile oluşturur.
İnsanlık var olduğundan beri zihinleri meşgul eden, “var olmanın dayanılmaz hafifliği” ile peyda olan soruların cevaplarına ulaşmak aslında –iman etmişlerin nezdinde– Sokrat’ın, Platon’un, Aristoteles’in veya Kant’ın tahayyül ettiği kadar da zor olmasa gerek.
Medeniyet teriminin, “medine” teriminden türediği bilinmektedir. Hüseyin Hatimi’nin tanımıyla, medine ortak davranış kurallarına tabi olarak düzenli bir şekilde birlikte yaşama ve yerleşme şeklinde tanımlanabilecek bir “devlet” kurma olgusudur. "İnsanlık" için ilk ev olan Kâbe, "Beytü’l Atik", ilk Birleşmiş Milletler binası gibi kurulduğunu...
Eşimle daha çok imanı için evlendim. Beni istediği süreçte, gerek namaza gerek oruca duyduğu sevgi onun doğru kişi olduğunu düşünmeme vesile oldu. Ben ondan razıyım, Rabbim de razı olsun. Çok çeşitli işler değiştirdi, sıkıntılı dönemleri oldu. Dualarımız geçmesi yönünde.
Ailem iki gün önce namaz kılmamı tamamen yasakladı; ne evde ne de camide kılabilirim artık! Eğer bir daha beni yakalar veya duyarlarsa bütün hatlarımı kesip, okuduğum üniversiteden alıp şehir dışında adı duyulmamış bir üniversiteye gönderecekler.
Bu sebeple eşim, artık çocuk doğurmak istemiyor. Bu yüzden benim korunmamı istiyor ve böyle yapıyoruz. Ama bu durumdan rahatsızım. Eşime, korunmamız gerekmediğini, Rabbimiz bize çocuk dilemediyse zaten olmayacağını söylüyorum.